KDYMM Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Muhammad IV 1899-1920. - Muzium Diraja
Diputerakan pada 9 Ogos 1897 di Istana Balai Besar • Dilantik sebagai Raja Kelantan pewaris takhta kerajaan • Menaiki takhta kerajaan pada 21 Jun 1944 ,dimahkotakan secara rasmi pada 31 Oktober 1944 dengan gelaran Sultan Ibrahim • Sangat aktif, watak tepuji, cermat dan sukakan keindahan dan prihatin terhadap masalah masyarakat • Berkahwin dengan YM.Tengku Zainab bt Tengku Zainal Abidin pada 1914 dan dikurniakan putera dan puteri • Membawa perubahan dalam pembangunan tanah, pertanian, perhubungan dan pelajaran • Memerintah selama 16 tahun • Mangkat pada 19 Julai 1960 Disember 1920 • Dimakamkan di Makam DiRaja Langgar Kota Bharu