Duli Yang Maha Mulia Raja Perempuan Zainab I (Tengku Zainab binti Tengku Zainal Abidin). - Muzium Diraja
Duli Yang Maha Mulia Tengku Zainab binti Tengku Zainal Abidin adalah Raja Perempuan kepada Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ibni Almarhum SUltan Muhammad IV. Telah melangsungkan perkahwinan dengan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim pada tahun 1914. Adalah puteri kepada Tengku Zainal Abidin Ibni Almarhum Sukltan Muhammad III yang bergelar Raja uda (1900-1910) dan Raja Dewa (1911-1945). Telah diputerikan pada tahun 1896. Mangkat pada 28 September 1986 ketika berusia 90 tahun. Dimakamkan di Makam DiRaja Langgar, Kota Bharu.