Kutir Semut. - Salleh Mohd Akib; Hanapi Dollah
Kutir Bererti Cubit, dalam permainan ini adalah dimaksudkan dengan cubit perlahan-lahan sekuat gigitan semut sahaja. Peserta tidak boleh mencubit tangan peserta lain dengan kuat, memadailah dengan perlahan-lahan sahaja dan tidak mendatangkan kesakitan. Hanya jari telunjuk dan ibu jari sahaja yang digunakan mencubit itu. Permainan ini merupakan permainan ringan yang boleh dimainkan tanpa mengunakan peralatan lain.