Cap Kok Kek Ayam. - Salleh Mohd Akib; Hanapi Dollah
Permainan ini sangat digemari oleh kanak-kanak dalam lingkungan belasan tahun baik lelaki atau pun perempuan.Permainan ini adalah jenis permainan decak yang bergerak atas sebelah kaki. Permainan ini boleh dimainkan antara tiga hingga empat orang pada tempat lapang di kawasan rumah dan lain-lain.