Cak Tiar Timun Batang. - Salleh Mohd Akib; Hanapi Dollah
Permainan ini biasanya dimainkan oleh kanak-kanak perempuan antara tujuh hingga sepuluh tahun. Ada juga kanak-kanak lelaki yang turut bermain. Nama permainan itu adalah mengikut nama pantun yang dinyanyikan semasa berlansungnya permainan itu.