Bola Katak. - Salleh Mohd Akib; Hanapi Dollah
Permainan bola katak ini lebih kurang sama dengan permainan kriket sekarang. Permainan ini biasanya dijalankan dengan berpasukan sekurang-kurangnya tiga empat orang pada satu-satu pasukan dan tidaklah lebih daripada sepuluh orang. Biasanya dimainkan oleh anak-anak yang berumur belasan tahun, tapi terdapat juga pemuda yang turut bermain dengan meriahnya. Peralatan permainan ini adalah: