Berebut Negeri. - Salleh Mohd Akib; Hanapi Dollah
Permainan ini dijalankan dengan berpasukan. Tiap-tiap pasukan lebih kurang lima orang dan ia dimainkan oleh kanak-kanak perempuan atau lelaki. dua pasukan pada sekali berlawan. Sebelum permainan itu dimulai dibuatkan dahulu satu garisan atas tanah tempat bermain yang merupakan sempadan dua buah negeri.