Bedil Puluh Pelenting. - Salleh Mohd Akib; Hanapi Dollah
Bedil buluh pelenting adalah sejenis buluh yang kecil lebih kurang sebesar ibu jari kaki kanak-kanak dan biasanya dijadikan pagar pada kawasan rumah.