Watak Siti Dewi. - Muhammad Dain Bin Othman (Tok Dalang Pak Daim)
Siti dewi adalah anak kepada Tuan Puteri Mandudaki. Tuan Puteri Mandudaki mengandung selepas memakan buah delima jelmaan Dewa Sakti. Maharaja Wana pula bermimpi seekor burung merpati putih yang teramat cantik hinggap di atas istananya tetapi entah bagaimana istana beliau rebah dan runtuh. Maharaja Wana terkejut dengan mimpi itu segera meminta adindanya Mahbabu Senam yang terkenal dengan kepakaran sebagai ahli nujum untuk mentafsir mimpinya itu. Mengikut ramalan Mahbabu Senam, anak yang dilahirkan Tuan Puteri Mandudaki akan membawa tuah tetapi akan menjadi punca kematian Rawana jika dipelihara di Langkapuri. Maharaja Wana berjaya memujuk Tuan Puteri Mandudaki untuk membuang anak tersebut demi keselamatan Maharaja Wana dengan menghanyutkan ke Seberang Langka Puri.