Bicara Ulung Naib Canselor 2022. - Prof. Dr. Razli Che Razak (2022)
Universiti Malaysia Kelantan menganjurkan Majlis Bicara Ulung Naib Canselor 2022 yang bertemakan Memacu Transformasi, Melestari Kecemerlangan #Keluarga UMK pada 11 September 2022 bertempat di Dewan Tuanku Canselor, UMK Bachok.