Kitab Pati Rahsia. - Nik Mahmood Ismail (1961)
Dan bahawasa didalamnya (kitab ini) nama Allah yang Maha Besar lagi Maha Tinggi, kelebihan Bismillahirrahmanirrahim, fatihah, ayat-ayat, hizib-hizib dan lain-lainnya susunan Haji Nik Mahmood (Dato' Perdana Menteri Paduka Raja) bin Ismail.