Malam ini malam berinai: puisi pilihan Usman Awang. - Usman Awang. (Institut Terjemahan & Buku Malaysia Berhad, 2016)
Sasterawan Negara Usman Awang ialah penyair milik rakyat malaysia. Maka oleh sebab itulah, tiga siri kumpulan puisi pilihan ini dikumpulkan untuk memperkenalkan susuk kepenyairan Usman Awang semula kepada khalayak penggemar puisi. Selain kembali menyuburkan rasa cinta dalam kalangan peminat puisi Usman Awang, siri ini juga menghulurkan tangan kepada pembaca yang baru ingin mengenali karyanya.