Program Penanaman Pokok Gaharu Sempena Perasmian Agropark UMK Kampus Jeli - Universiti Malaysia Kelantan, Kampus Jeli (2014)
Pada 17 Februari 2014. Program Penanaman Pokok Gaharu Sempena Perasmian Agropark UMK Kampus Jeli telah diadakan dan dirasmikan oleh Y.Bhg. Tun Jeanne Abdullah (Pengerusi Landskap Malaysia), turut hadir pada majlis ini ialah Mantan Perdana Menteri Malaysia, YABhg. Tun Abdullah bin Hj. Ahmad Badawi, YB. Dato' Sri Mustapa bin Muhamed (Menteri Perdagangan Antarabangsa & Industri), YBhg. Dato' Dr. Halim bin Hamat (Ahli Lembaga Pengarah UMK), YBhg. Prof. Datuk Dr. Raduan bin Hj. Che Rose (Naib Canselor UMK), Pengarah UMK Kampus Jeli, Prof. Dr. Ibrahim bin Che Omar, Pengarah urusan MTIB, YBhg. Dr. Jalaluddin bin Harun dll. Pada majlis ini juga turut diadakan majlis menandatangani Memorandum Persetujuan antara UMK, MTIB dan TESCO Malaysia.