Kedudukan Mazhab Syafi'i dalam fatwa-fatwa zakat di Malaysia: sorotan fatwa muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan dari tahun 2000-2010 - Haji Abdullah, L.; Hj Ismail, P.; Rosele, M.I.; Syed Jaafar, S.M.J.; Yasin, U.F.; Ramli, M.A.; Wan Hassan, W.Z. (Pusat Penyelidikan Mazhab Shafi'i, Universiti Islam Sultan Sharif Ali, Brunei, 2013)
Pemakaian mazhab Shafi'i dalam fatwa di Malaysia