Temubual dengan Tariq Ramadan - Rahmat, A.F.; Amir, A.N. (2012)
Dari awal hingga penghujung Julai tahun ini, intelektual Islam yang terkemuka Tariq Ramadan menjelajah menelusuri Semenanjung untuk menyampaikan pidato di Kuala Lumpur, Singapura, Pulau Pinang dan Perlis. Dalam temubual ini kami mengutip ide dan pemikirannya tentang alam sekitar, ekonomi, seni, falsafah, kanun jenayah Hudud serta kedudukan politik Malaysia yang mutakhir, antara lainnya.