Kebangkitan Arab: permulaan kepada keadilan sosial, multi Parti Demokrasi dan Pluralisme Agama - Farouk Musa, A.; Amir, A.N. (2012)
Satu peristiwa yang paling penting yang telah tercetus di dunia Islam pada tahun-tahun belakangan tidak lain dari Musim Semi Arab atau apa yang diungkapkan sebagai Kebangkitan Arab oleh Profesor Tariq Ramadan dalam bukunya yang terbaru.