Negara Madani: ide dan cabaran - Farouk Musa, A.; Amir, A.N. (2012)

(untitled)
Salah satu dari bentuk yang paling menyerlah dalam politik Islam di awal abad ke dua puluh adalah tuntutannya kepada penubuhan negara Islam. Manhaj dan strategi mungkin berbeza, tetapi matlamatnya tetap sama.