Feminisme ditinjau dari lensa Islamis - Musa, A.F.; Amir, A.N. (Al-Ahkam, 2011)
Diskusi pasca-modernisme tentang feminisme Islam adalah lapangan yang tidak lazim diduga oleh kebanyakan tokoh Islamis. Dan sekiranya mereka dihadapkan dengan cabaran dalam wacana sepertinya, mereka cuba mengalihkannya kepada hujah yang berunsur retorik.