Isma‘Il Raji Al-Faruqi (1921-1986): idealisme dan falsafah dunianya - Amir, A.N.; Rashid, Z.M.
Kertas ini membahaskan sumbangan dan kerangka pemikiran Prof Isma‘il Raji al-Faruqi dalam tradisi keilmuan yang substantif. Ia mengungkapkan kekuatan dan sejarah pemikirannya dalam disiplin ilmu yang luas mencakup bidang teologi, perbandingan agama, falsafah, kalam, seni dan budaya.