Reviu buku Khazanah Tafsir Di Malaysia. - Amir, A.N. (Jurnal al-bayan, 2009)
Buku ini adalah upaya definitif untuk mengemukakan perbahasan tafsir yang substantif di Malaysia. Sejarah penulisan tafsir ini menzahirkan pemikiran 26 tokoh pentafsir yang besar yang telah menulis dan mengemukakan idealisme tafsir yang persuasif dan meyakinkan. Ia menjelaskan mazhab pemikiran yang diketengahkan dalam tafsir yang merangkul aliran tradisional, islah dan al-Dihlawi.