Sunnah Nabi: realiti dan cabaran semasa - Suliaman, Ishak (Jabatan al-Quran dan al-Hadith, 2011)
Buku berjudul 'Sunnah Nabi: Realiti dan Cabaran Semasa' menggarap isu-isu kontemporari dalam bidang Hadith yang merangkumi kajian Hadith tematik, metode ulama Hadith dalam karya-karya Hadith, isu-isu terjemahan teks Hadith, ICT dalam Pengajian Hadith, isu-isu sains dan teks-teks Hadith, sumbangan institusi formal dan tidak formal dalam Pengajian hadith dan pengaruh pemikiran asing dalam Pengajian Hadith.