Studies Of Mathematics Education At The Faculty Of Education, University Of Malaya: Focus And Direction - Lee, S.E.; Zamri, S.N.A.S. (2005)
Kertas ini membincangkan ulasan dapatan 73 kajian pendidikan matematik yang telah dilaporkan dari tahun 1972 sehingga 2000 di Fakulti Pendidikan, Universiti Malaya. Ulasan ini menyediakan gambaran keseluruhan kajian dan mengambil perhatian kepelbagaian data yang ada. Ia juga mengenal pasti fokus dan isu dalam penyelidikan yang telah dijalankan dan mengaitkan dapatan kajian kepada pengajaran dan pembelajaran matematik yang berkesan dan bermakna, serta implikasi terhadap pengajaran dalam bilik darjah. Beberapa bidang kajian yang berpotensi untuk masa depan juga dicadangkan.