Perkembangan Professional Secara Elektronik (E-Cpd) : Rekabentuk Sistem Latihan - Rafiza, A.R.; Yusop, F.D.
Manuskrip buku ini merupakan asas dan panduan yang berguna yang padat dengan maklumat tentang proses rekabentuk perkembangan professional secara elektronik (e-CPD). Rekabentuk sistem latihan secara elektronik di Malaysia adalah sesuatu yang baru, maka panduan kepada pengguna amat diperlukan. Ini dapat dimanfaatkan untuk kegunaan para penyelidik, pelajar ijazah tinggi, pereka sistem, guru, pensyarah dan juga pihak Kementerian Pendidikan. Manuskrip buku ini turut memaparkan pengalaman menggunakan e-CPD serta kemahiran berfikir berdasarkan situasi sebenar impak e-CPD. Terdapat 8 bab yang terdiri daripada kepentingan e-CPD, sistem rekabentuk, sistem permentoran, sistem pelaksanaan, penilaian, kemahiran berfikir, pengalaman guru dan penambaikan e-CPD. Manuskrip ini diharapkan dapat menjadi satu landasan serta pemangkin kepada perkembangan sistem latihan secara elektronik dalam pelbagai sektor di negara ini.