The University of Malaya Library: A review of developments in 1985 - Kekal, Abadi (Perpustakaan Universiti Malaya, 1986)
Pada tahun 1985 kemajuan Perpustakoan Universiti Malaya disokong dengan berkesan oleh pihak berkuasa Universiti dan masyarakat kampus. Sokongan ini dltunjukkan dengan pemberian kemudahan fizikal dan kewangan kepadanya. Bumbunq yang lama rosak dlperbalkl; dinding dibersih dan dicatkan sernula; peralatan yang berharga disediakan. Tambahan pula, separuh daripada potongan peruntukan 1984 diperuntukkan semula; dan sernuajawatan kanan yang kosong dipenuhi. Tahun ini sistem Perpustakaan Universiti Malaya, serta beberapa kolekslnya, semakin bertambah besar. Perpustakaan merakamkan penghargaanyang tidak terhingga kepada semuapihak Universiti yang berkenaan.