Jangkaan masa depan homeschooling di Malaysia dan impaknya terhadap kurikulum di Malaysia - Ibrahim, R.; Baharin, Y.; Indahsari, D.; Siraj, Saedah; Alias, N. (2011)
Homeschooling di Malaysia dilihat mempunyai masa hadapan yang cerah kerana kemajuan teknologi yang semakin berkembang sekarang. Homeschooling merupakan satu bentuk pendidikan lain yang mula mendapat tempat di Malaysia. Kertas kerja ini akan melihat jangkaan masa depan homeschooling dan jangkaan pelaksanaannya di Malaysia pada masa depan. Fokus homeschooling yang akan diberikan dalam kertas kerja ini ialah menjurus kepada teknologi yang digunakan dalam homeschooling, kurikulum yang sesuai serta model pembelajaran yang boleh diadaptasikan. Kertas kerja ini akan membincangkan sejauh mana kesediaan para ibu bapa terhadap homeschooling juga akan dibincangkan.