Ulasan majun: Formulasi, perkembangan penyediaan, dan penggunaannya - Riyanto Teguh, W. (University of Malaya, 2005)
Selain daripada jamu, majun ialah salah satu ubat tradisional yang cukup terkenal di kalangan orang Melayu. Penyediaan ini direka untuk tujuan memberikan kesan tonik kepada penggunanya. Tulisan ini mengulas penyediaan majun dari segi formulasi, pengembangan penyediaan dan penggunaan majun yang selamat.