Hukum Islam Semasa di Malaysia : Prospek dan Cabaran - Abdul Majid, Mahmood Zuhdi (University of Malaya, 1997)
Syarahan perdana ini sebagai pengiktirafan jawatan Profesor, diadakan pada hari Sabtu, 16 Ogos 1997, di Auditorium, Institut Pengajian Siswazah dan Penyelidikan, Universiti Malaya.