Panji-panji gemerlapan : satu pembicaraan persejarahan Melayu - Khoo, Kay Kim (University of Malaya, 1979)
Syarahan Penerimaan Jawatan Kursi yang telah diberikan di Universiti Malaya pada hari Khamis,26hb. Julai, 1979.