Gotong-royong 5S JSG / Ainnie Rahayu Abdullah and Nurul Izza Husin - Abdullah, Ainnie Rahayu; Husin, Nurul Izza (Unit Penerbitan Jabatan Sains Gunaan, 2024)
14 Ogos 2023 - Unit 5S dan Keceriaan JSG, yang diketuai oleh Puan Rahimah, telah mengambil langkah proaktif untuk meningkatkan keberkesanan operasi dan keceriaan di tempat kerja melalui pelaksanaan amalan 5S. Satu aktiviti gotong-royong telah diadakan dengan penyertaan sepuluh orang staf. Tujuan utama aktiviti ini adalah untuk mencipta suasana kerja yang ceria dan teratur, sambil mengeratkan hubungan di kalangan staf JSG. Salah satu fokus utama aktiviti adalah pemindahan dan penyusunan semula peralatan aktiviti pameran, terutamanya dari pejabat jabatan ke bilik khas barangan pameran dan stor. Tindakan ini tidak hanya meningkatkan keberkesanan ruang pejabat, tetapi juga menyediakan ruang yang lebih teratur.