Inovasi penyelidikan & harta intelek / Ainorkhilah Mahmood and Nor Aimi Abdul Wahab - Mahmood, Ainorkhilah; Abdul Wahab, Nor Aimi (Unit Penerbitan Jabatan Sains Gunaan, 2024)
Selain daripada kejayaan yang dicapai dalam inovasi pengajaran & pembelajaran, para pensyarah JSG terus menunjukkan kecemerlangan dalam inovasi penyelidikan. Sepanjang tahun 2023, pensyarah JSG telah Berjaya memenangi satu (1) pingat emas dan dua (2) pingat perak (rujuk Jadual 1 dan Rajah 1) di 2nd International Invention, Innovation & Design Expo 2023 (INoDEx 2023) yang telah berlangsung pada 18-19 September 2023 di Shangri-La Rasa Sayang, Batu Ferringhi, Pulau Pinang. Pencapaian ini telah meningkatkan ketampakan UiTM di peringkat antarabangsa.