Penglibatan pensyarah JSG dalam penyeliaan pelajar / Ainorkhilah Mahmood and Nor Aimi Abdul Wahab - Mahmood, Ainorkhilah; Abdul Wahab, Nor Aimi (Unit Penerbitan Jabatan Sains Gunaan, 2024)
Walaupun tidak bergelar fakulti atau pusat pengajian, pensyarah JSG tetap berperanan dalam memantapkan penyelidikan mereka melalui penyeliaan pelajar dari peringkat diploma hingga PhD. Jadual 1 menunjukkan tahap penglibatan pensyarah JSG dalam penyeliaan pelajar. Tidak hanya itu, para pensyarah JSG juga meneruskan momentum dengan menyelia pelajar latihan industri dari Fakulti Sains Gunaan UiTM Cawangan Perlis dan juga Politeknik Seberang Perai