Penyelidikan berimpak tinggi / Ainorkhilah Mahmood and Nor Aimi Abdul Wahab - Mahmood, Ainorkhilah; Abdul Wahab, Nor Aimi (Unit Penerbitan Jabatan Sains Gunaan, 2024)
Peningkatan penyelidikan merupakan salah satu agenda utama universiti untuk memastikan kelestarian ilmu, penguatan kecemerlangan akademik, pembangunan budaya kreativiti dan inovasi, serta penghasilan individu yang berwawasan dan dinamik. Jabatan Sains UiTM Cawangan Pulau Pinang sentiasa menggalakkan penyertaan staf akademik dalam permohonan geran dan menyokong aktiviti pemantapan penyelidikan seperti penulisan, pembentangan kertas kerja, kerjasama penyelidikan, dan lain-lain.