Teks ucapan Majlis Menandatangani Memorandum Perjanjian (MoA) Antara Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang dan Jabatan Kerja Raya (JKR) / Profesor Ts. Dr. Salmiah Kasolang - Kasolang, Salmiah (2021)
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh 1. Segala puji-pujian bagi Allah S.W.T, Tuhan sekalian alam, selawat dan salam buat Nabi junjungan Muhammad s.a.w keluarga dan para sahabat baginda seluruhnya. Atas keizinan-Nya dapat kita sama-sama dalam majlis simbolik Menandatangani Memorandum Perjanjian (MoA) antara UiTM Cawangan Pulau Pinang dan JKR Malaysia. Kesempatan ini diambil, untuk saya menzahirkan ucapan terima kasih dan sekalung apresiasi kepada semua yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung dalam menjayakan Majlis yang sungguh bermakna ini. Setinggi-tinggi penghargaan kepada pihak JKR (CREaTe) Jabatan Kerja Raya Malaysia atas kesudian dalam menjalinkan kerjasama dengan pihak UiTM dan UiTM Cawangan Pulau Pinang khususnya. Saya mewakili pengurusan tertinggi UiTM dengan sepenuh hati menzahirkan rasa pernuh bersyukur dan komited untuk bersama-sama dalam melakukan pelbagai bentuk sinergi dengan JKR Malaysia. Salah satunya projek penyelidikan ini. Alhamdulillah.