Transkrip wawancara bersama encik Tahir bin Ali, penyanyi veteran / Nor Hafizzah Mohamed Razali and Nurizazi Mohd Rosli - Mohamed Razali, Nor Hafizzah; Mohd Rosli, Nurizazi (Universiti Teknologi Mara, Selangor, 2022)
Temubual ini dilakukan bersama penyanyi veteran Tahir Ali atau lebih dikenali sebagai Jatt Black Dog Bone. Tujuan temubual ini untuk mengetahui tentang pejalanan kerjaya beliau sepanjang dalam industri muzik tanah air. Temubual ini dilakukan secara atas talian menerusi Google Meet yang dilakukan pada 7 Januari pada jam 9:00 malam sehingga jam 11:00 malam. Karier beliau dalam bidang muzik buat pertama kalinya pada tahun 1973 setelah sebuah kumpulan muzik ditubuhkan pada tahun tersebut yang dinamai sebagai Black Dog Bone yang dianggotai sebanyak 6 orang dan beliau adalah vokalis utama kumpulan muzik tersebut. Sepanjang tempoh itu, kumpulan ini telah merakamkan sebanyak 7 album. Black Dog Bone dibubarkan pada 1981 sebelum kembali aktif seketika sehingga 1990-an. Setelah sekian lama akhirnya beliau tampil menjadi salah seorang peserta dalam program realiti Astro, Gegar Vaganza musim keenam pada tahun 2019. Sepanjang temubual tersebut diceritakan, pelbagai ujian dan cabaran telah dihadapi oleh Tahir Ali (Jatt) semasa berkhidmat sebagai penyanyi dalam Industri Muzik Malaysia. Sejarah kehidupan dan kerjaya beliau dapat dijadikan sumber inspirasi kepada semua orang.