Transkrip temubual bersama Muhammad Naqib Che Omar, atlet boling selangor mengenai pengalaman beliau sebagai atlet boling / Muhammad Azrul Mosri and Mohamad Riad Salim - Mosri, Muhammad Azrul; Salim, Mohamad Riad (Universiti Teknologi MARA, Selangor, 2022)
Makalah ini akan mengetengahkan penukilan memoir biografi daripada pemain berkenaan yang merupakan pemain sukan boling iaitu Muhammad Naqib Bin Che Omar, anak jati Selangor yang telah memberi serba banyak bentuk sumbangan dalam mengharumkan nama negeri Selangor ke pelosok Malaysia. Transkrip ini akan memberi gambaran menyeluruh kepada dinamika gaya dan pendekatan ketokohan yang dimiliki melibatkan maklumat latar belakang diri tokoh, pengalaman beliau dalam menganggotai pasukan pelapis Selangor, sumbangan dan pencapaian beliau di peringkat daerah dan kebangsaan, serta titipan pandangan, cadangan dan kata-kata nasihat bagi generasi muda yang berkeinginan tinggi dalam menceburi bidang sukan boling. Artikel ini berpaksikan kepada sumber pembacaan dan kajian penulis terhadap tokoh serta berpandukan kepada sumber utama iaitu dokumentasi lisan. Kajian ini juga boleh dijadikan sebagai satu bahan rujukan ilmiah kepada peminat sukan boling tanah air yang ingin mengenali dengan lebih dekat pemain sukan boling serta mengkaji keistimewaan yang dimiliki oleh setiap mereka. Selain itu, kajian ini penting demi kelangsungan generasi akan datang serta dapat mencungkil bakat- bakat baharu dalam bidang sukan boling agar mereka dapat menjadikan beliau sebagai teladan dan juga sumber rujukan.