Transkrip temubual bersama encik Azizi Matt Rose, tokoh lagenda bola sepak negeri Perlis dan Malaysia mengenai pengalaman beliau sebagai pemain bola sepak profesional / Muhammad Iskandar Zulkarnain and Muhammad Ariff Abu Bakar - Zulkarnain, Muhammad Iskandar; Abu Bakar, Muhammad Ariff (Universiti Teknologi MARA, Selangor, 2022)
Tokoh boleh dikatakan seseorang yang banyak memberi sumbangan kepada negara tidak kira dalam bidang apa jua yang diceburi. Sebelum mereka dilupakan dan diluput oleh zaman, maka terhasil satu pendokumentasian lisan yang berfokuskan kepada biografi pemain sukan negara iaitu permainan bola sepak yang banyak menyumbang kepada negara. Temubual bersama tokoh sukan bola sepak yang mempunyai pengalaman dalam bidang mereka iaitu Encik Azizi Matt yang merupakan pemain bola sepak kebangsaan dan mempunyai pengalaman yang luas dalam permainan bola sepak. Hasil temubual dan sejarah lisan bersama tokoh ini yang semestinya pakar dalam bidang permainan bola sepak dan khusus dirakam melalui pendokumentasian ini. Bermula dari sukan bola sepak semasa sekolah rendah sehinggalah ditarik masuk oleh jurulatih sukan bola sepak disebabkan tubuh badan yang kecil maka terjadilah tokoh pemain bola sepak yang banyak menyumbang kepada negara apabila setiap perlawanan yang disertai memberi impak besar kepada ahli pasukannya dan juga pasukan lawan. Pendokumentasian ini membincangkan biografi tokoh pemain bola sepak ini daripada awal penglibatan beliau sehingga mampu menaikkan nama beliau terkenal di Malaysia.