Transkrip temubual bersama Fauzi Marzuki mengenai biografi beliau sebagai pemuzik negara dalam industri muzik tanah air / Nabiela Harniesha Norazli and Nur Syahirah Shafie - Norazli, Nabiela Harniesha; Shafie, Nur Syahirah (Universiti Teknologi MARA, Selangor, 2019)
Transkrip ini adalah mengenai temubual sejarah lisan bersama tokoh pemuzik negara iaitu Fauzi bin Marzuki atau dikenali sebagai Fauzi Marzuki. Temubual sejarah lisan ini telah dijalankan selama dua jam dua puluh lima minit bertempat di kediaman beliau di F 11 12, Residensi Bistaria, Jalan Ukay Bistari, Ukay Perdana, 68000 Ampang pada jam 3 petang. Temubual sejarah lisan ini dijalankan untuk mengupas tentang kehidupan Fauzi Marzuki di dalam industri muzik tanah air kita dari dahulu sehingga kini. Selain itu, transkrip ini berkaitan mengenai latar belakang diri beliau, keluarga, perkahwinan serta pendidikan beliau. Malah, temubual sejarah lisan ini turut mendedahkan pengalaman serta pembabitan beliau dalam bidang muzik, pencapaian dan anugerah yang diperolehi oleh beliau, cabaran dalam penghasilan sesebuah karya serta nasihat dan harapan beliau terhadap pelapis muda yang mahu menceburkan diri dalam industri muzik negara.