Transkrip wawancara bersama Encik Abdullah bin Ibrahim pelukis Dewan Bahasa Pustaka / Maizatul Aqilah Zakariah and Nur Adilah Hanim Nordin - Zakariah, Maizatul Aqilah; Nordin, Nur Adilah Hanim (Perpustakaan Tengku Anis, 2023)
Temubual ini dilakukan bersama Encik Abdullah bin Ibrahim iaitu seorang pelukis seni warisan tempatan untuk mengetahui tentang kerjaya beliau sebagai seorang pelukis dari Dewan Bahasa Pustaka hinggalah bergerak solo. Temubual ini telah dijalankan di kediaman beliau bertempat di Kota Bharu, Kelantan. Tarikh temubual tersebut adalah pada jam 10.00 pagi hingga 11.30 pagi. Encik Abdullah bin Ibrahim merupakan bekas pelukis Dewan Bahasa dan Pustaka. Selepas bersara dari Dewan Bahasa Pustaka, beliau bergerak solo dengan melukis karya di rumah dan secara berkumpulan untuk membuat mural di sekitar kawasan Kelantan.