Transkrip temubual bersama En. Abd Talib Ahmad jurulatih sepak takraw di Malaysia mengenai sukan sepak takraw dan kaedah kejurulatihan / Nur Yang Syaqirin Marni and Nurul Afiqah Athira Zulpakar - Marni, Nur Yang Syaqirin; Zulpakar, Nurul Afiqah Athira (Universiti Teknologi MARA, Selangor, 2023)
Transkrip ini mengandungi temubual bersama Abd Talib Bin Ahmad mengenai latar belakang Abd Talib Ahmad, kaedah kejurulatihan beliau, sejarah permainan sepak takraw dan teknik-teknikyang terdapat dalam sukan tersebut. Temubual ini dijalankan di kediaman Abd Talib Ahmad di Batu Caves, Selangor pada 19 Disember 2022, bermula jam 3 petang. Beliau merupakan seorang jurulatih sepak takraw yang layak berkaliber dalam mengetuai pasukan sepak takraw negara danjuga negeri. Kandungan transkrip ini merangkumi latar belakang beliau termasuk dengan permulaan sebagai jurulatih, dan juga sejarah sukan sepak takraw di Malaysia. Dalam transkrip ini juga diceritakan tentang teknik-teknik yang pemain perlu kuasai dalam permainan sepak takraw serta nasihat Abd Talib Ahmad untuk golongan muda yang baru menjinakkan diri dalam bidang sukan ini dan harapan beliau untuk memajukan sepak takraw negara.