Tranksrip temubual bersama Encik Hj. Yusof bin Hj. Mohd Dora dan Encik Hazrat Iman bin Yusoff mengenai Perguruan Seni Silat Lokma / Abang Mohammad Nurazlan Abang Bohari and Mohammed Adrizulfi Suhaidi - Abang Bohari, Abang Mohammad Nurazlan; Suhaidi, Mohammed Adrizulfi (Universiti Teknologi MARA, Selangor, 2021)
Satu kajian baharu dibuat mengenai Perguruan Seni Silat Lokma di Sarawak. Kajian ini menggunakan elemen sejarah sebagai teras kajian yang dibantu dengan penggunaan kaedah kualitatif sebagai sumber pencarian maklumat. Hasil perbincangan kajian ini melibatkan sejarah seni bela diri, sejarah awal silat serta aspek-aspek dalam silat seterusnya perbincangan akan menerangkan kepada perbincangan teras iaitu Perguruan Seni Silat Lokma di Sarawak perbincangan dimulakan dengan sejarah awal kedatangan Seni Silat Lokma, seterusnya fokus kajian ini iaitu sejarah penubuhan Perguruan Seni Silat Lokma di Sarawak, Kengkangan yang diharungi dan pencapaian perguruan ini, selain itu akan mengupas tentang aspek pergurusan persatuan dan menyentuh mengenai aspek-aspek permainan dalam Perguruan Seni Silat Lokma ini.