Transkrip temubual bersama encik Zamri bin Othman pengusaha Zamri Agro Farm mengenai pengalaman beliau dalam bidang penanaman pokok durian / Nur Hidayatul Syazwina Suhaimi and Tengku Puteri Kamarul Izzaty Tengku Kamarul Baharudin - Suhaimi, Nur Hidayatul Syazwina Suhaimi; Tengku Kamarul Baharudin, Tengku Puteri Kamarul Izzaty (Universiti Teknologi MARA, Selangor, 2023)
Transkrip ini membincangkan pengalaman seorang tokoh keusahawanan yang merupakan pemilik kepada Zamri Agro Farm dan pengusaha tanaman pokok durian, iaitu Encik Zamri Bin Othman. Wawancara ini dijalankan bertujuan untuk mengetahui pengalamannya dan penglibatan beliau dalam penanaman pokok durian dan menjadikan ia sebagai sumber pendapatan. Penglibatan beliau dalam bidang pertanian bermula sejak beliau masih bekerja di salah satu syarikat swasta di Shah Alam. Beliau mengembangkan penglibatan pertanian beliau di Raub dengan usahanya sendiri. Walaupun bidang pertanian ini kurang diminati pada zaman ini, tetapi beliau tetap bertekad untuk menceburkan diri sehingga kini. Kegigihannya dalam perusahaan pokok durian telah melonjakkan namanya hingga ke negeri Sabah. Bahkan beliau tidak menyesal kerana memilih bidang pertanian ini sebagai kerjayanya dan terus menjadi contoh untuk generasi muda zaman sekarang sebagai pelapik generasi baru dalam bidang ini. Melalui sejarah lisan ini, diharapkan masyarakat memperoleh lebih banyak pengetahuan mengenai pertanian dengan lebih mendalam serta menghargai warisan yang ada supaya tidak hilang ditelan zaman.