Tranksrip temubual bersama Puan Norhayati binti Hj Yusoff, mengenai pembuatan dan keunikan ayam masak sambal resepi nenek / Nur Hanis Zulkarnain and Fatin Hazirah Saini - Zulkanain, Nur Hanis; Saini, Fatin Hazirah (Universiti Teknologi MARA, Selangor, 2023)
Transkrip ini membincangkan tentang resepi masakan turun-temurun oleh keluarga Puan Norhayati binti Hj Yusoff. Nama asli kepada masakan ini adalah Ayam Panggang Setan dan kemudian ditukarkan kepada Ayam Masak Sambal Resepi Nenek. Resepi ini diperolehi oleh ibu kepada Puan Norhayati daripada hasil perkongsian rakan ibu beliau. Resepi ini juga telah wujud dari awal tahun kelahiran Puan Norhayati, dimana pada ketika itu ibu dan ayah beliau bekerja dan menetap di Singapura. Masakan ini merupakan makanan simbolik kepada sambutan hari raya didalm keluarga Puan Norhayati. Dimana pada kebiasaannya, masakan ini dimasak pada sambutan hari raya dan sesuai dimakan bersama hidangan hari raya seperti nasi himpit atau ketupat.