Laporan Bengkel Perancangan Strategik UiTMCPP 2024 / Muhammad Aiman Abdul Halim and Dr. Nor Haslinda Hassan - Abdul Halim, Muhammad Aiman; Hassan, Nor haslinda (Academy of Language Studies, 2024)
Pada 4 hingga 6 Mac 2024, Dr. Norhaslinda Hassan selaku Ketua Pusat Pengajian dan En. Muhammad Aiman Abdul Halim selaku AJK Unit Strategik Transformasi Universiti dari Akademi Pengajian Bahasa (APB) UiTMCPP telah menghadiri Bengkel Perancangan Strategik UiTMCPP 2024 yang bertempat di ILD Kg. Gajah, Perak. Bengkel ini merupakan aktiviti tahunan dalam usaha untuk menyusun arah tuju dan inisiatif UiTMCPP dalam memenuhi indeks pencapaian prestasi (KPI) yang diberikan. Sesi pada hari pertama memberi fokus pada pembentangan indeks pencapaian prestasi bagi tahun lalu. APB UiTMCPP telah mencapai pencapaian yang membanggakan apabila disenaraikan sebagai jabatan paling cemerlang di peringkat UiTMCPP untuk tahun 2023, dengan peratus indeks pencapaian prestasi sebanyak 87.8%. Kejayaan ini bukanlah sesuatu yang mudah, namun ia adalah hasil dari kerjasama, komitmen dan dedikasi tinggi para pensyarah APB. Semoga APB dapat terus mengekalkan momentum ini untuk tahun 2024 dan seterusnya.