Transkrip wawancara bersama Shaharuddin Thamby pelakon filem dan teater / Noorauni Nabilah Ridzuan and Aifa Nabila Mohd Rahman - Ridzuan, Noorauni Nabilah; Mohd Rahman, Aifa Nabila (Perpustakaan Tengku Anis, 2023)
Temu bual ini dijalankan bersama tokoh seni bernama Shaharuddin Thamby, seorang pelakon veteran tanah air berusia 65 tahun, bagi meneroka penglibatan beliau dalam bidang seni lakonan. Beliau telah berkecimpung dalam industri selama 33 tahun, iaitu sejak tahun 1989 hingga kini. Temu bual ini telah berlangsung di Kafe FINAS, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia, Ulu Klang, dari jam 2.00 hingga 4.00 petang pada 24 Disember 2022. Shaharuddin Thamby masih aktif dalam bidang perfileman dan teater. Beliau sering memegang pelbagai watak, khususnya sebagai seorang bapa dan datuk. Sepanjang kerjayanya, beliau telah melalui pelbagai peristiwa, cabaran dan dugaan dalam industri seni lakonan. Sejarah dan perjalanan kerjaya Shaharuddin Thamby sebagai pelakon dapat dijadikan sumber inspirasi serta motivasi kepada komuniti melalui temu bual ini.