Transkrip wawancara bersama seniman veteran Puan Shahriza Mahmud / Nur Zubaidah Izzati Abdullah and Siti Nurfarahin Mohd Radzuan - Abdullah, Nur Zubaidah Izzati; Mohd Radzuan, Siti Nurfarahin (Perpustakaan Tengku Anis, 2023)
Temubual ini dilakukan bersama Shahriza Mahmud, pelakon veteran tanah air yang berumur 58 tahun untuk mengetahui lebih mendalam tentang perjalanan beliau dalam bidang seni tanah air. Shahriza Mahmud mula bergiat aktif dalam bidang perfileman tanah tanah air pada tahun 1986 sehingga kini. Beliauyang kini masih lagi bergiat aktif dalam bidang seni tanah air bukan sahaja memegang watak ibu bapa apabila berlakon malah beliau Juga merupakan seorang penulis skrip, pengarah, dan seorang pensyarah. Pelbagai pengalaman, ujian dan cabaran yang dihadapi oleh beliau ketika berada dalam industri perfileman. Melalui temubual ini, sejarah dan perjalanan yang dilalui oleh Shahriza Mahmud sebagai penggiat seni dapat dijadikan sumber inspirasi dan semangat kepada semua masyarakat.