Transkrip wawancara bersama Tuan Ismawira Amin bin Ismail Ketua Penolong Setiausaha Bahagian Pengambilan (SPA) 2015-sekarang / Nur Ziad Mohd Zainal and Raja Muhamad Nor Syafiq Raja Sazali - Mohd Zainal, Nur Ziad; Raja Sazali, Raja Muhamad Nor Syafiq (Perpustakaan Tengku Anis, 2015)
Temubual ini adalah antara tokoh dan pelajar. Temubual ini dilakukan bersama Ketua Penolong Setiausaha Bahagian Pengambilan (SPA) iaitu Tuan Ismawira Amin Bin Ismail untuk mengetahui tentang perkhidmatan beliau dalam kerjayanya sebagai Ketua Penolong Setiausaha Bahagian Pengambilan. Temubual ini telah dijalankan di pejabat beliau di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia, Kompleks C, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, di Putrajaya. Tarikh temubual tersebut adalah pada 12 Jun 2015 bermula pada jam 4.30 petang hingga 6.30 petang. Tuan Ismawira Amin Bin Ismail adalah bekas Ketua Penolong Setiausaha Parlimen dan Jemaah Menteri Tuan Ismawira Amin bin Ismail mula bekerja dengan kerajaan dari 19 Disember 2005 dan sejak 16 Januari 2006 mula berkhidmat dengan Kementerian Pengangkutan Malaysia sehingga dinaikkan pangkat ke jawatan Pegawai Khas Y.B Menteri Pengangkutan yang berkuatkuasa 2 Februari 20012. Tugas Tuan Ismawira Amin bin Ismail tidak hanya terhad kepada jawatan di Kementerian Pengangkutan Malaysia tapi juga berkhidmat di Bahagian Pegawai Tadbir dan Diplomatik.Pelbagai iefian dan cabaran telah dihadapi oleh Tuan Ismawira Amin Bin Ismail semasa berkhidmat di bawah Kementerian Pengangkutan Malaysia.Sejarah kehidupan dan kerjaya beliau dapat dijadikan sumber inspirasi kepada semua orang.