Transkrip wawancara bersama Encik Norhaiza bin Noordin tokoh adiguru seni ukiran halus / Mohammad Ashraf Kamal and Muhammad Naim Muhamad - Kamal, Mohammad Ashraf; Muhamad, Muhammad Naim (Perpustakaan Tengku Anis, 2014)
Temubual ini adalah antara tokoh adiguru seni ukiran halus iaitu Encik Norhaiza bin Noordin dan pelajar Dari Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Cawangan Kelantan. Kajian ini adalah bertujuan untuk mendapatkan maklumat mengenai tokoh adiguru seni ukiran halus untuk dijadikan bahan sejarah dan rujukan terutamanya kepada para penyelidik, para pelajar dan juga untuk rujukan generasi masa hadapan. Temubual ini telah dijalankan di Tunjang Bakawali yang terletak di Kampung Raja, Besut, Terengganu. Besut, Terengganu merupakan tempat yang tidak asing lagi bagi bidang ukiran kayu. Hasil daripada temubual yang dijalankan ini adalah dapat mengenal pasti jenis - jenis ukiran halus dihasilkan yang mempunyai keunikkan dan nilai estetika tersendiri. Hasil dari kajian ini juga, dapat mempelajari mengenai cara - cara sesuatu ukiran dihasilkan dan jenis - jenis kayu yang sesuai digunakan.