Transkrip wawancara bersama Yang Berhormat Datuk Hajah Mas Ermieyati Hj Samsudin ketua puteri UMNO Malaysia / Amalina Aliah Kaharudin and Nurharfah Haron - Kaharudin, Amalina Aliah; Haron, Nurharfah (Perpustakaan Tengku Anis, 2015)
Temubual ini adalah antara tokoh dan pelajar dan bersama Yb Datuk Hajah Mas Ermieyati binti Haji Samsudin mengenai kerjaya beliau sepanjang berkhidmat sebagai Ketua Puteri UMNO Malaysia dan beliau juga merupakan seorang Ahli Parlimen Masjid Tanah. Transkrip temubual ini dijalankan di Pusat Khidmat Masyarakat Kawasan Parlimen Masjid Tanah di Jalan Taman Bandar Baru Utama, Taman Bandar Baru Masjid Tanah Utama, 78300, Masjid Tanah Melaka pada 15 May 2015 bermula pada 12:00 tengah hari sehingga ke pukul 3:00 petang. Beliau mernpakan seorang Ketua Puteri Umno Malaysia yang sangat serius dan berdedikasi dalam melakukan tugas-tugas beliau. Beliau juga berkelulusan Jjazah Sarjana Muda UndangUndang dan merupakan seorang peguam dan mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang guaman. Beliau merupakan tokoh yang berkhidmat dengan komited dan konsisten dari awal berkhidmat sebagai Ahli Parlimen kawasan Masjid Tanah dari awal April 2013 sehinggalah sekarang. Temubual ini menumpukan pengalaman, sumbangan dan jasa beliau sepanjang menjadi Ketua Puteri UMNO Malaysia dan juga sebagai Ahli Parlimen Kawasan Masjid Tanah.