Transkrip temubual bersama Haji Wan Yusoff bin Haji Wan Sulaiman Dato Panglima Perang Lundang / Mohd Aqil Afnan Derahman and Nur Syuhada Mat Husin - Derahman, Mohd Aqil Afnan; Mat Husin, Nur Syuhada (Perpustakaan Tengku Anis, 2017)
Temubual ini adalah antara dua orang penuntut Universiti Teknologi Mara dalam Jurusan Pengurusan Sistem Maklumat, Fakulti Pengurusan Maklumat iaitu Mohd Aqil Afnan bin Derahman dan Nur Syuhada binti Mat Husin dengan Haji Wan Yusuff bin Haji Wan Sulaiman, bekas penghulu Kampung Lundang. Temubual ini adalah bertujuan untuk mengkaji tentang Kampung Lundang serta tokoh-tokohnya yang pernah ada di kampong tersebut dan turut sama menyumbang kepada kesejahteraan kampong itu. Kedua tokoh tersebut iaitu Dato Panglima Perang atau juga dikenali sebagai Dato Lundang yang nama sebenarnya ialah Haji Wan Musa Bin Wan Hassan serta Mandur Mis atau nama sebenarnya ialah Wan Senik, adalah tokoh yang bertanggungjawab dalam menjaga keaman sejagat dan pernah berjasa kepada Sultan Kelantan dan juga mengharumkan nama Kampung Lundang. Melalui kajian ini, kami dapat mengambil iktibar dan nilai murni terhadap kedua tokoh tersebut.