Transkrip wawancara bersama Encik Haji Ir. Ghazali bin Hashim usahawan berjaya / Marni Said and Mohd Rosmaizul Maidin - Said, Marni; Maidin, Mohd Rosmaizul (Perpustakaan Tengku Anis, 2016)
Kajian ini dijalankan untuk berkongsi ilmu daripada usahawan yang berjaya iaitu Encik Haji Ir. Ghazali bin Hashim mengenai ilmu atau maklumat cara-cara untuk menjadi usahawan yang berjaya. Dengan pengkongsian ilmu serta maklumat daripada beliau, kami dapat banyak ilmu serta maklumat mengenai usaha beliau dalam menguruskan perniagaan. Dengan pengkongsian ilmu serta maklumat daripada beliau, kami juga dapat kongsi ilmu dan maklumat ini dengan orang lain. Untuk memastikan ilmu srta maklumat mengenai cara menguruskan perniagaan dan cara menjadi usahawan yang berjaya, kami telah memilih beliau untuk di temu ramah dan semasa temu ramah, beliau banyak berkongsi ilmu serta maklumat yang berguna untuk menguruskan perniagaan serta cara menjadi usahawan yang berjaya. Dapat dirumuskan, ramai orang akan mendapat ilmu serta maklumat mengenai perniagaan dengan lebih jelas bila mereka membaca, melihat serta mendengar segala nasihat serta pengkongsian ilmu dan maklumat Encik Haji Ir. Ghazali bin Hashim.